Apotheek

De huisartsenpraktijk is apotheekhoudend. Na het spreekuur bezoek kunt u de voorgeschreven medicatie in vrijwel alle gevallen direct meekrijgen.

Recept specialist
Heeft u een recept van een specialist dan kunt u dat direct bij ons inleveren. Ook een recept uit het UMCG kan bij ons ingeleverd worden en verwerkt. Door al uw medicatie bij uw eigen apotheek te halen houdt de huisarts een goed overzicht. Dit alles wordt in uw dossier verwerkt zodat er een optimale bewaking op onderlinge werking of dubbelmedicatie mogelijk is.

Medicatiebewaking
De medicatiebewaking wordt door de computer ondersteund maar uw aanvullingen zijn zeker van belang. Informeer ons bij wijzigingen in uw medicijngebruik, bij het gebruik van vrij verkrijgbare middelen(zoals pijnstillers en vitamines) en bij zwangerschap/borstvoeding. Voor een goed geneesmiddelengebruik is het belangrijk dat u zelf weet waarom u het gebruikt. Heeft u bijwerkingen of verdraagt u een bepaald middel niet goed, meldt dit aan ons. Samen kunnen we dan kijken of dit van voorbijgaande aard is of dat er reden is het geneesmiddel te vervangen.

Medicatieoverzicht
Om veilige zorg te kunnen verlenen is een actueel medicatieoverzicht nodig. Vraag daarom altijd voor een bezoek aan het ziekenhuis of u een recente lijst van de door u gebruikte medicatie mee kunt krijgen.

Bestel op tijd
In Nederland zijn ruim 13.000 geneesmiddelen op de markt, het kan dus zijn dat uw medicijn besteld moeten worden. Denk dus op tijd aan uw herhalingsmedicatie.