Diabetesspreekuur

Diabetesverpleegkundige
In de praktijk is een apart spreekuur voor mensen met Diabetes mellitus (suikerziekte). Het spreekuur wordt uitgevoerd door Ellen Veenstra, zij is vanaf 2006 werkzaam in de praktijk. Naast de opleiding voor diabetesverpleegkundige heeft zij de module farmacotherapie gevolgd aan de hogeschool in Utrecht. Met het behalen van deze module is ze tevens bekwaam en bevoegd om medicatie te mogen voorschrijven.

Diabetes mellitus
Diabetes komt veel vaker voor dan vroeger, dit komt omdat we ouder worden en vaak op een andere manier leven. Veel voorkomende klachten bij diabetes zijn: Hevige dorst, veel drinken, jeuk en onbedoeld afvallen. Heeft u een of meerdere van deze klachten, laat dan uw bloedsuiker controleren. Met name de complicaties van diabetes zijn vervelend om te krijgen: Nierschade, aantasting van de bloedvaten van de benen en het hart, voetklachten en verminderd gezichtsvermogen. Toch is het goed mogelijk om oud te worden met diabetes. Vroege behandeling voorkomt latere problemen.

Behandeling
Gezond eten, meer bewegen, verminderen van lichaamsgewicht maar ook het dagelijks innemen van medicatie of injecteren van insuline, zal veel van uw inzet en doorzettingsvermogen vragen. Op een betrokken wijze willen we u hierbij helpen en samen zoeken naar een behandeling die bij uw persoonlijke situatie past.

Diabetesspreekuur
Wanneer de huisarts de diagnose Diabetes mellitus heeft gesteld kunt u een uitnodiging voor het diabetesspreekuur verwachten. In de huisartsenpraktijk kunt u terecht voor zowel een behandeling met tabletten als insuline. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis waardoor wachttijden voorkomen kunnen worden.

diabetespostma@ezorg.nl