Nationale Diabetes Challenge 2022

Wandelen is het beste medicijn!

Dat is ook de reden waarom diverse gezondheidsorganisaties in Vlagtwedde mee gaan doen aan dit fantastische wandelevenement. De organisatie van de NDC is deze keer in handen van beweegcoach Ron Wever en Frederique Kraster van Huis voor de Sport Groningen, gemeente Westerwolde. Natuurlijk sluiten we ons graag aan bij dit voor ons bekende evenement waar we in 2019 als huisartsenpraktijk met zoveel enthousiasme aan mee hebben gedaan.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Ongeveer 20 weken lang wordt er gewandeld onder begeleiding in de eigen buurt. Wekelijks samen wandelen is goed voor de gezondheid en diabetes en bovendien ook heel gezellig. Iedereen mag meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge.

Wanneer gaan we wandelen?

Er wordt gestart in twee groepen zodat er rekening kan worden gehouden met het wandelniveau.

Groep 1: Dit zijn deelnemers die echt net beginnen met wandelen.

Groep 2: Dit zijn deelnemers die wel al een stukje kunnen wandelen (3 – 5 km).

Groep 1 start op dinsdag 10 mei en groep 2 start op woensdag 11 mei. Beide groepen starten om 13:30 uur bij fysiotherapie PrengerHoekman, Schoolstraat 30 in Vlagtwedde.

Eind september/begin oktober sluiten we de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Alle deelnemers uit het land komen dan tegelijk in beweging! De afsluiting van het wandelevenement zal landelijk of lokaal plaatsvinden.

Aanmelden.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via onderstaande link:

https://bvdgf.planjeevent.nl/inschrijven/490079/

Frederique en Ron zullen contact met u opnemen en vragen in welke groep u wilt starten. Dus aanmelden voor een bepaalde groep hoeft niet via de link.

Onze wandelschoenen staan al klaar, wandelt u ook met ons mee?

 

Team huisartsenpraktijk Postma