Nationale Diabetes Challenge

 

Nationale Diabetes Challenge
Ook dit jaar gaat het Westerwolde Beweegt team weer wandelgroepen opzetten onder de noemer Nationaal Diabetes Challenge. De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een wandelproject van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF).Het wandelevenement is niet alleen voor mensen met diabetes, iedereen die graag meer wil gaan bewegen mag mee doen. De deelnemers wandelen ongeveer 20 weken één keer per week in eigen buurt. Samen wordt er getraind naar de feestelijke afsluiting op zaterdag 16 september 2023. Deelnemers ervaren tijdens de NDC op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid. Gedurende de wandelingen is er ook aandacht voor andere leefstijlfactoren dan bewegen.

NDC in Vlagtwedde:

Startdatum: dinsdag 9 mei.

Tijdstip: 12:30 uur– 13:30 uur.

Start locatie: parkeerterrein PrengerHoekman, Schoolstraat 30, Vlagtwedde.

De bedoeling is om met twee verschillende groepen te gaan wandelen.

Groep 1 gaat een uur wandelen. Deze wandeling zal ook 20 weken lang ongeveer een uurtje duren. Daarnaast is iedereen vrij om zelf vaker te trainen voor het einddoel: 5, 10 of 15 kilometer.

Groep 2 is bedoeld voor de startende wandelaar. Deze groep start met ca. 10 minuten wandelen en zit over 20 weken op ongeveer een half uur.

Aanmelden kan via https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelaars/locaties/. Deelnemers kunnen de locatie aanklikken waar ze willen wandelen.

Wandelt u met ons mee?
Ron Wever( beweegcoach) Henriette Huls (fysiotherapeute) Ellen Veenstra (diabetesverpleegkundige).