Ook de tuin is klaar!

Vorig jaar in september hebben we het nieuwe praktijkpand in gebruik genomen. Zowel de renovatie van het pand als de inrichting van het terrein vormden een hele uitdaging. Het was belangrijk om voor de opening de bestrating en het parkeerterrein aan te leggen, de tuin kon wel even wachten tot na de winter. Het gaf ons ook de tijd om na te denken over de inrichting ervan. Tuinboeken op tafel om inspiratie op te doen. De grassentuin van Lianne’s Siergrassen in De Wilp bezocht. Samen met hovenier Teyen naar de kwekerij om grassen en vaste planten uit te zoeken.

In het voorjaar is men begonnen met de aanleg. Wat we voor ogen hadden is door de handen van Jan Edo Teyen en zijn mannen gerealiseerd! Wuivende siergrassen omlijsten de nieuwe houten aanbouw. De kleuren in de border voor zijn met zorg gekozen. Donkerrood bloeiende pimpernel, sedum en duizendknoop met wolkwitte pluimhortensia’s en anemonen. De beukenhaag met daartussen zuilvormige rode beuken vormt de erfafscheiding. Aan de andere kant van het gebouw is gekozen voor een rustige sfeer. Het pand wordt hier omzoomd door een grasveld waar ook de rode praktijk beuk(kado bij de opening) een mooi plekje heeft gekregen. Op de achtergrond kunnen we genieten van het zicht op de laan met oude beuken grenzend aan onze praktijktuin. Het schelpenpaadje op de gemeentegrond dat door het bouwverkeer was aangetast is weer hersteld.

Achter het pand vanaf het parkeerterrein kijken we uit op een weiland met bomenwal. De pony van onze achterburen draaft hier vrolijk rond. Zo rustig en vredig kan het zijn op de meest drukke plek van het dorp!

Op de foto’s is de tuinmetamorfose te zien:van dennenbos en bouwterrein naar een sfeervolle tuin.

Nieuwe tuin: