Wandelen als medicijn

Huisartsenpraktijk Postma doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2019.

We nodigen mensen met diabetes uit om vanaf 17 april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op donderdag 11 april om 10.00 uur organiseren we samen met de deelnemende organisaties een voorlichtingsbijeenkomst op de Steunstee van Rzijn in Vlagtwedde. Iedereen die interesse heeft is welkom, ook als u nu nog niet zeker weet of u mee gaat doen. Voor koffie en thee en een gezonde versnappering wordt gezorgd.

Over Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.Wandelen is voor mensen met diabetes een goed medicijn, daarom gaan we dit jaar wandelen om te behandelen. Dit doen we niet alleen, we hebben al veel hulpverleners in ons dorp enthousiast gemaakt voor dit evenement. Taco de Jong is beweegcoach en samen met diabetesverpleegkundige Ellen Veenstra verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement in Vlagtwedde. Ook de fysiotherapeuten van FTC Noord en Prenger Hoekman, diëtiste Stoffien Wisman en stichting Rzijn doen met ons mee. Het project wordt ondersteund door de gemeente Vlagtwedde.

Nationale Diabetes Challenge Week

In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen en voor wie nu al regelmatig wandelt zijn er routes van 10,15 of 20 km. De doelstelling is om in september vier dagen achtereen te gaan wandelen. Drie dagen in Vlagtwedde en de laatste dag , zaterdag 28 september, wandelen we  op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen. Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen, ook mensen zonder diabetes kunnen zich inschrijven.Het zou fantastisch zijn als u mee doet en dat we met heel veel mensen kunnen laten zien dat wandelen in Westerwolde goed te doen is voor iedereen met of zonder diabetes. Wilt u meer weten of zich alvast aanmelden, kijk dan op onze website.

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/huisartsenpraktijkpostma.

We kunnen ons voorstellen dat er nog veel vragen zijn, om deze te beantwoorden nodigen we u uit voor de informatiebijeenkomst op donderdag 10 april om 10.00 uur in de Steunstee, dr.P.Rinsemastraat 7 in Vlagtwedde.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de mail:

diabetespostma@ezorg of t.dejong@hvdsg.nl of telefonisch: 0626975385

Wekelijkse wandeltrainingen

De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op woensdagmiddag. Start 15:00 uur. Startlocatie Huisartsenpraktijk Postma, dr.P.Rinsemastraat 1 in Vlagtwedde.