Zomervakantie in de huisartsenpraktijk

Zomervakantie, zo fijn om als team even bij te komen van alle drukte in de praktijk en om daarna weer met nieuwe energie aan de slag te gaan.

Natuurlijk is ook in de zomer onze hulp nodig en zijn de huisartsenpraktijk en apotheek dagelijks geopend van 8.00-17.00 uur. En doen we net als anders ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar zullen we dit wel met minder mensen kunnen doen. En daarom hebben we uw hulp nodig en zou het fijn zijn als u met de onderstaande adviezen aan de slag gaat. Zodat wij de beperktere, beschikbare tijd  goed kunnen verdelen.

Voor kleine klachten zoals een insectenbeet, diarree, verkoudheid, keelpijn en ander vaak kortdurend ongemak: kijk eerst eens op de website: moet ik naar de dokter. Daar staan duidelijke adviezen die u op kunt volgen en vaak helpend zullen zijn. En troost u: de meeste kleine klachten gaan vanzelf weer over. Als u wel onze hulp nodig heeft, maak bij voorkeur online een afspraak via het patiënten portaal en beschrijf duidelijk de klacht waar u voor komt. Telefonisch zijn we het beste bereikbaar van 8.00-10.00 uur en van 14.00-16.00 uur. Bel op tijd, want de huisartsen hebben ook in de zomervakantie diensten op de huisartspost en worden daar vanaf 17.00 uur verwacht. Aan het einde van de middag nog een afspraak plannen kan daarom alleen nog voor spoed, dit zijn dringende klachten die echt niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

De apotheek is dagelijks geopend en medicatie die tijdens het spreekuur wordt voorgeschreven kunt u, als het op voorraad is, meteen meekrijgen. Voor herhaalmedicatie geldt: bestel op tijd. Na het bestellen duurt het minstens drie werkdagen voordat we u bestelling hebben ontvangen en gecontroleerd. Houd die tijd ook echt aan en kom niet eerder naar de praktijk, dat voorkomt teleurstelling. En weet dat we er op zaterdag en zondag niet zijn, dus vrijdag besteld…donderdag ophalen. O ja, waarmee u ons echt een groot plezier kunt doen: kom alleen tijdens vaste afhaaltijden om uw herhaalmedicatie op te halen. Dit is altijd al de vaste regel maar verwaterd soms weer en dan komen er teveel mensen tussendoor aan de balie van de apotheek. De hele dag herhaalmedicatie uitgeven lukt nu eenmaal niet omdat we tijd en aandacht nodig hebben om uw medicatie zorgvuldig klaar te maken. Voor de meesten van uw gaat het vast wel lukken om voortaan op een van de volgende tijden te komen:

maandag t/m vrijdag tussen 11.00-12.00 uur en 16.00-17.00 uur. 

En lukt dit een keer helemaal niet dan is er in overleg altijd een oplossing te vinden.

Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alles soepel verloopt, weet dat we heel erg blij worden van al uw hulp!

We wensen u allen een mooie en gezonde zomer.

hartelijke groeten,

Team Huisartsenpraktijk Postma